за блатовете:
6 яйца
2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 амонячна сода
3 ч.ч. брашно
3 ванилии
1 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват добре със захарта.
Добавят се олиото и киселото мляко с угасената в него сода.
Всичко се разбива добре и постепенно се добавя брашното заедно с ванилиите.
Сместа се разделя на 3 равни части, като в едната се добавя какао.
Пече се в намаслена и поръсена с брашно тавичка или в/у хартия за печене.
Поставя се в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече до готовност.
Използвах полуготов крем за торти -Ванила.
Блатовете сиропирах със сироп от 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. захар. Слага се на котлона да ври около 5 минути докато се разтопи захарта и се добавя аромат по желание. Аз използвах ромова есенция.
Цялата торта се намазва с крема, включително отстрани и отгоре.
На слаб огън се слага 150 мл течна сладкарска сметана. ,
Преди да заври се добавя 150 гр млечен шоколад да се разтопи като непрекъснато се бърка.
Оставя се да поизстине и внимателно се нанася в/у тортата.
Ако остане от шоколадовата смес, може да добавите още 50 мл сметана и, като е охладена сместа, се разбива с миксер. С този мус можете да направите допълнителна украса на тортата.
тортата е чудесна, лесна е, но пък толкова ефектна и съм сигурна вкусна!!
ОтговорИзтриванеОоо...определено е вкусна ;)
Изтриване