Дърпана баница със сирене



Необходими продукти:

за тестото:
2 ч.ч. вода
3 - 4 с.л. олио
брашно (колкото поеме)


за плънката:
300 - 400 гр сирене
олио за поръсване

плънка втори вид:
300-400 гр сирене
400 гр кисело мляко
3 яйца










Начин на приготвяне:

В подходящ съд изсипваме хладката вода и олиото. Постепенно прибавяме пресятото брашно - колкото поеме за меко тесто. Разделяме тестото на 6 равни части. Всяко от тях разточваме на кора с диаметър около 20 см и ги поставяме върху малка покривка. Намазват се отгоре с олио и се оставят да починат няколко минути.  На масата се постиля широка покривка, върху която ще се разтеглят корите. Една по една ги слагаме на масата и започваме да разтегляме с пръсти по краищата постепенно. Когато стане достатъчно тънка (прозрачна), я наръсваме добре с олио и сирене (или с олио и разбитите заедно яйца, кисело мляко и натрошено сирене) . Повдигаме покривката в единия край, за да се завие кората. Печем в намазана с олио тава на 180 градуса до порозовяване. След като се изпече, се поръсва с вода и се връща отново във фурната за няколко минути, за да омекне кората.





















1 коментара:

 

Facebook

Google+