
за блатовете:
6 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 бакпулвер
брашно за гладка смес (около 1 1/2 - 2 ч.ч.)
2 ванилии
1 с.л. какао
за крема:
2 пак. пудинг ванилия на Dr Oetker
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват добре със захарта.
Брашното се слага постепенно, като с него се добавят и бакпулвера и ванилиите.
Сместта се разделя на две, като в едната се слага какао.
Пече се в умерена фурна до готовност в/у намаслена хартия за печене.
Двата вече готови блата се слагат един върху друг и се изрязват кръгове с помощта на различни по големина купички, а в средата чаша.
В подноса се реди първият блат като в един пръстен бял блат се слага друг (по-малък) кафяв и така докато се наредят шахматно.
Блатовете се сиропират внимателно с компот от бели плодове (праскови, круши...).
Приготвя се крема по указанието на опаковката и се изчаква мъничко да изстине (не повече от минута - две).
Маже се обилно с крем и се редят нарязани на парчета банани.
След това внимателно се поставя и другия блат, пръстен по пръстен...
Отгоре украсих със течна сладкарска сметана, но можете да изберете да е отново с крем и поръсена с натрошени ядки.
0 коментара:
Публикуване на коментар