Домашен заек в глинен гювеч

Необходими продукти:

1 заек
3  глави лук
3 моркова
2 - 3  печени червени чушки
100 мл  смлени домати (или доматено пюре)
2 с.л. брашно
5 - 6 средни картофа
3 - 4 скилидки чесън
дафинов лист
черен пипер
сол
1/2 връзка магданоз
50 мл бяло вино
100 мл олио
150 гр бекон


За маринатата:

500 мл вода
200 мл бяло вино
200 мл оцет







Начин на приготвяне:

Месото се почиства добре и се нарязва на порции. Слага се в маринатата поне 12 часа да престои.
Сгорещява се олио и се запържва в него месото, докато добие леко златист цвят.
Задушават се отделно нарязаният на полумесеци лук и моркови.
Картофите се нарязват на шайби.
На дъното на гювеча се поставят малка част от картофите, след това малко от задушените зеленчуци, нарязаните на малки парчета чушки, чесън, част от месото, както и парчета бекон.  Така се редува докато продуктите не свършат.
Накрая се слага и доматеното пюре, разбито с малко вода и брашното.
Добавя се и виното и подправките.
Добавя се и вода, колкото да залие продуктите.
Пече се на 200 градуса около 1ч. и 30мин.










0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook

Google+