Палачинкова торта

Необходими продукти: 

За палачинките:

2 яйца
700 мл прясно мляко
щипка сол
1 ч.л. захар
1 ванилия
брашно, колкото поеме за рядка смес


За крема:

500 мл течна сладкарска сметана
200 гр млечен шоколад

За глазура:

100 мл черен шоколад
50 мл течна сладкарска сметана

















Начин на приготвяне:

Сместа за палачинките се разбива много добре и  се правят палачинките по стандартния начин. Всяка току-що изпечена палачинка се маже с масло, за да омекне.
Крема се прави като се загрява сметаната (но да не завира) и се слага да се разтопи в нея шоколада. Като изстине напълно, се разбива с миксер до получаването на пухкав крем.
Редят се палачинките и се маже всяка с крема. Цялата торта се покрива с крем.
Глазурата се прави като се нагрява сметаната и се разтопява в нея шоколада, още топъл, се залива тортата с него.
Украсява се по желание.

















0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook

Google+