500 г пилешко филе
1 глава лук
3 - 4 с.л. олио
3 с.л. брашно
200 гр нарязани гъби от консерва
1 яйце
1 кисело мляко
черен пипер
чубрица (или магданоз)
сол
Начин на приготвяне:
В сгорещеното олио задушаваме ситно нарязания лук.
Като поомекне, го изваждаме от мазнината и слагаме нарязаното на кубчета месо.
Задушаваме докато побелее месото.
След това връщаме отново лука, и добавяме брашното.

Оставяме да къкри на слаб огън докато спре да образува пяна.
Киселото мляко разбиваме с яйцето.
Прибавяме го към супата на тънка струя и при непрекъснато бъркане, когато я отстраним от котлона. Не трябва да ври, за да не се пресече яйцето!
Овкусяваме с черен пипер и чубрица (или ситно нарязан магданоз).
Приятен апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар