Пиле фрикасе с кисело мляко

 Необходими продукти:

500 гр. пилешко филе
1 глава лук
3 - 4 с.л. олио
3 с.л. брашно
200 гр нарязани гъби от консерва
1 яйце
1 кисело мляко
черен пипер
чубрица (или магданоз)
сол


Начин на приготвяне:

В сгорещеното олио задушаваме ситно нарязания лук.
Като поомекне, го изваждаме от мазнината и слагаме нарязаното на кубчета месо.
Задушаваме докато побелее месото.
След това връщаме отново лука, и добавяме брашното.
Разбъркваме добре и добавяме гореща вода (около 2,5-3 л) постепенно при постоянно бъркане. Като заври, добавяме гъбите и сол на вкус.
Оставяме да къкри на слаб огън докато спре да образува пяна.
Киселото мляко разбиваме с яйцето.
Прибавяме го към супата на тънка струя и при непрекъснато бъркане, когато я отстраним  от котлона. Не трябва да ври, за да не се пресече яйцето!
 Овкусяваме с черен пипер и чубрица (или ситно нарязан магданоз).

Приятен апетит!




0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook

Google+