Яхния с лапад и ориз


 Необходими продукти:

500 гр пилешко месо
1/2 ч.ч. ориз
8 - 10 листа лапад
1 - 2 стръка пресен лук
100 мл доматено пюре
3 - 4 с.л. олио
черен пипер
червен пипер
кимион
сол
чубрица




Начин на приготвяне:

Почистваме лапада от твърдата жила в средата и нарязваме на ситно.
Задушаваме ситно нарязания лук и  лапада в сгорещено олио.
Като поомекнат, ги изваждаме и в същата мазнина слагаме нарязаното на парчета месо, колкото да смени цвета си.
Връщаме обратно задушените зеленчуци и добавяме доматите, за да се сгъстят с останалите продукти в тенджерата.
Прибавяме и червения пипер и солта.
Добавяме вода  2 - 3 л. и оставяме да заври.
Когато вече ври, слагаме и ориза.
Гозбата е готова, когато ориза се свари напълно.
Овкусяваме с черен пипер, кимион, чубрица.

Приятен апетит!









0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook

Google+