Мраморен кейк

Необходими продукти:

120 г пудра захар
120 г масло
6 яйца
80 г ситна захар
150 г брашно
30 г царевично нишесте
1 чаена лъжичка какао (или желан цвят сладкарска боя)
настъргана кора от 1 лимон
2 ванилии




Начин на приготвяне:

Маслото леко се затопля, за да омекне, след което се разбива добре с пудрата захар.
Постепенно се прибавят жълтъците.
Към разбитата смес леко се прибавят добре разбитите белтъци със ситната захар.
След тях пресятото брашно, заедно с нишестето,лимоновата кора и ванилията.
Към 1/3 от сместа се слага какао (или сладкарска боя).
В намазана с масло и поръсена с брашно форма се изсипва последователно от едната и другата  смес.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 45 мин.
Вече готовия кейк се изважда внимателно от формата и се поръсва с пудра захар.

Приятен апетит!









0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook